Omslagen till Alfa Beta Gamma

Lennart Undvall

Lennart Undvall har varit högstadielärare i matematik och fysik i ca 40 år. Han har arbetat med lärarutbildning och lärarfortbildning samt mottagit Ingvar Lindqvist-pris för sitt arbete med naturvetenskaplig profil vid S:t Ilians skola i Västerås. Spelar gärna bridge och älskar att åka längdskidor.


Upplägg och metodik

Lennart Undvall

070-320 38 62

Kristina Johnson

Kristina Johnson arbetar som högstadielärare i matematik och NO på  Futuraskolan Bergtorp i Täby. Skolan har fått flera utmärkelser för sitt kvalitetsarbete. Kristina har bland annat arbetat med att utveckla verktyg för formativ bedömning. Vandrar gärna i fjällen och tränar gärna och mycket.


Förmågor och prov

Kristina Johnson

070-763 38 99

Conny Welén

Conny Welén har länge arbetat som högstadielärare i matematik och NO på Hedebyskolan i Vagnhärad. Han är idag IKT-strateg i Nyköpings Kommun, har lång erfarenhet av utveckling av både analoga och digitala läromedel samt är inbiten musiknörd.


Hemsidan och den digitala utgivningen

Conny Welén

070-512 82 81

Christina Melin

Christina Melin har varit mellanstadielärare i Upplands Väsby och Uppsala i ungefär 40 år. Hon har även varit huvudlärare i matematik och handledare för lärarkandidater under många år. Älskar att rida och att vandra i skog och mark.


Kerstin Dahlin

Kerstin Dahlin är mellanstadielärare i Eskilstuna, driver bland annat den välbesökta Facebook-gruppen Utmanande undervisning, där hon delger sina pedagogiska idéer och delar med sig av sitt undervisningsmaterial. Kerstin fick Kungliga Vitterhetsakademiens pris för berömvärd lärargärning år 2018 och älskar fantasy och science fiction i alla former.


Metodik och undervisningsidéer

Kerstin Dahlin

kerstin.dahlin@eskilstuna.se

Stina Åkerblom

Stina Åkerblom...

Så fungerar Matematik ABG

Författarna

Seriens  Komponenter

Bild som visar alla komponenter till Alfa Beta Gamma.

Kontakta författarna

YouTube

Gratis filmer på Youtube till alla avsnitt i ABG-serien.

Lennart Undvall - Upplägg och metodik

070-320 38 62

Conny Welén - Hemsidan och den digitala utgivningen

070-512 82 81

Kristina Johnson - Förmågor och prov

070-763 38 99